Starburst

Vilken är tidernas mest kända slot? Många skulle nog svara Starburst på den frågan. Bakom succén står den svenska spelutvecklaren NetEnt. Ta chansen att uppleva spelet du också. Här går vi igenom allt som du behöver veta för att komma igång. 

Starburst

Starburst slot spelfunktioner

  • Starburst har ett klassiskt upplägg. Det är försett med fem hjul, tre rader och tio vinstlinjer.
  • I spelet har du möjlighet att satsa mellan 1-1000 SEK. I Starburst finns även funktionen “Maxinsats”. 

Så snart som har valt ditt myntvärde, ställt in dina insatsnivåer och justerat dina vinstlinjer är det bara att snurra fart på spelet. Välj mellan att spela med manuell start eller med autospel. Väljer du det senare alternativet så kan du ställa in 10-1000 st spins.

Starburst slot: Tema och symboler

Starburst tar oss med ut i rymden och spelet har en futuristiskt stil. Spelet är enkelt upplagt och laddat med en hel del retrokänsla och energiska, sprakande ljudeffekter.

Det finns totalt sju symboler i Starburst: 

  • Det finns ädelstenar i flera olika färger. Hur mycket stenarna är värda beror på vilken färg som de har. Den lila stenen har är lägst värde, därefter kommer blå, röd, grön och gul i stigande ordning.
  • Håll utkik efter den regnbågsfärgade stjärnan! Den fungerar nämligen som Wild i spelet men den kan bara landa på de tre mittersta hjulen.
  • Spelet är även försett med klassiska casinosymboler såsom en BAR-symbol och en röd sjua.

Om du får minst tre likadana symboler placerade från höger till vänster resp. vänster till höger så vinner du. 

Bonusrunda

Skulle wild-symbolen, dvs stjärnan i olika färger, dyka upp på det andra-, tredje- eller fjärde spelhjulet så expanderar symbolen. Den ersätter då alla andra symboler. Du kommer dessutom att får en re-spin. Om du har turen att få ytterligare en vinnande kombination så belönas du med fler re-spins, maximalt tre stycken. Får du en vinst så kommer hjulet att låsas samtidig som de övriga hjulen fortsätter att snurra vidare i spelet. Spelets expanderande wilds hör helt klart till en av höjdpunkterna i kombination med faktumet att vinster delas ut från två håll. 

Observera att den här formen av bonusfunktioner är en del av spelet Starburst och inte något som vi tillhandahåller som erbjudande här på Mobilautomaten.

RTP och jackpottar

Spelet Starburst har en återbetalningskvot (RTP) som ligger på 96,1%. Tack vare en låg varians kan spelaren se fram emot att vinsterna delas ut relativt tätt. 

  • Fem gyllene BAR-symboler ger en vinst på x250.
  • Får du fem likadana symboler kan det även dubbla din vinst.

Finns det då någon jackpott? Nej, det gör det inte, men om du söker den formen av spel kan du ta en titt i vår jackpottavdelning

Spela på Mobilautomaten

Starburst är ett spel som tycks passa de flesta spelare i smaken. Det är även ett bra nybörjarspel och passar den som vill ha ett spel utan krångliga funktioner. Det räknas som sagts som ett av de mest populära spelen från NetEnt. Här på Mobilautomaten hittar du så klart många andra spel från den svenska spelutvecklaren. Logga in för att ta del av det kompletta spelutbudet. Du kan välja att spela direkt på mobilen eller på datorn - och många spel erbjuds även i demoläge.

Comeon Content Group
comeoncontentgroup

Comeon Content Group

The goal of the Comeon Content Group is to create the gaming market's best guides. With many years of experience in igaming, I have succeeded in building a team that works together to make this possible.